Berlin Marathon

Det skal mye trening til for å fullføre et maratonløp. Kun de mest hardbarkede, veltrente atletene klarer å fullføre den klassiske distansen på 42 kilometer. Maratonløp blir stadig mer populære, særlig de siste to-tre årene – mye på grunn av den raskt voksende trenden til å være sporty og veltrent. Mennesker har fått mer fokus på helse og friluftsliv de siste årene, en fantastisk helomvending etter tjue år med gatekjøkkenmat og elendige råvarer.

Maratonløp i ulike varianter er på fremgang, og Berlin Marathon har blitt ett av de mest populære løpene i Europa. BMW Berlin Marathon, som det heter, ble etablert i 1974, men det er det siste tiåret at løpet har fått komme i søkelyset. Det spesielle med Berlin Marathon er at det foregår nesten utelukkende på flatt territorium med minimale høydeforskjeller, noe som sørger for at mange verdensrekorder blir satt nettopp her. Faktisk så har verdensrekorden blitt satt her to år på rad, sist av Dennis Kipruto Kimetto i september 2014. Kenyaneren løp inn til en fantastisk tid på 2 timer og 2 minutter, et halv minutt raskere enn rekorden som landsmannen Wilsom Kiprotich satte i fjor. Dennis kommer mest sannsynlig til å være favoritt også neste år, når et nytt Berlin Marathon skytes i gang.

Berlin er en utrolig spennende by med noe for alle og enhver – når det er Berlin Marathon samles tusenvis av turister i byen for å beskue en rekke sportsbegivenheter. Noen dager før hovedløpet er det rulleskøyteløp i byen, et noe makabert syn der nesten ti tusen mennesker på rulleskøyter setter av gårde på samme maratondistanse. BMW avholder også et minimaraton for ban på samme tid, i tillegg til at en rekke små og store oppvisninger i ulike sportsgrener foregår i byen. Berlin er ikke helt Berlin under Berlin Marathon. Byen er langt mer fargerik og full av glede når løpet er i gang.