Friidretts-VM 2015

Friidrett er en variert idrettsgren. Det konkurreres innen både løpeøvelser, kasteøvelser og hopp. En av årsakene til at friidrett er så populært, er at det alltid skjer noe på stadion. Publikum setter også pris på variasjonen i øvelsene. Derfor trekker friidrett mange folk både til stadion og til TV-skjermene.

VM i friidrett 2015 skal arrangeres i Beijing. Norge har flere gode utøvere som antakelig kommer til å delta i konkurransene, blant annet flere gode løpere. Ida Marcussen er en av våre beste mangekamputøvere. Henrik Ingebrigtsen løper 1500 meter, og kan være aktuell for VM. Jaysuma Saidy Ndure løper både 100 meter og 200 meter. Ezinne Okparaebo er vår beste 100 meterløper på kvinnesiden, mens Ingvill Måkestad Bovim er vår beste kvinne på 1500 meter. Christina Vukicevic er Norges beste hekkeløper og Karoline Bjerkeli Grøvdal er vår beste kvinne på 3000 meter hinder. Ingen av disse utøverne er tatt ut til VM i 2015 ennå, men de deltar alle i årets EM i friidrett, der de har muligheten til å vise seg fram.

Betway pleier ofte å følge friidrettskonkurranser, og legge ut odds innen de fleste grenene, spesielt ulike løpekonkurranser, da disse alltid pleier å være spennende å se på og oddse på. Aktuelle løpere, som Warren Wein, Kirani James, David Rudisha og Ronald Kwemoi, har ofte lave odds foran løpekonkurranser. De norske utøverne har som regel høyere odds, og anses ikke som favoritter, men mye kan skje under et løp. Plutselig kan en uventet person slå til og overraske alle.

Selv om Norge ikke er kjent som en løpernasjon, har Norge hatt mange gode løpere gjennom årene. Grete Waitz og Ingrid Kristiansen gjorde det svært godt i sin aktive karriere, og prestasjonene deres inspirerer fortsatt unge norske utøvere. Vebjørn Rodal imponerte stort da han vant olympisk gull på 800 meter i Atlanta i 1996. Han satte olympisk rekord under løpet, en rekord som ble stående til 2012.