Trening foran en større løpekonkurranse

Det er morsomt å løpe bare for treningens skyld, men det er enda morsommere å trene med et bestemt mål for øyet. Mange trener til løpekonkurranser. Man trenger ikke å trene til et maratonløp, for det finnes mange typer løpekonkurranser, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Flere steder i landet arrangeres det lokale løp, der man for eksempel løper rundt et vann i nærområdet. Stafetter er også populære arrangementer. I tillegg har det blitt populært med motbakkeløp, og der trenger man i hvert fall god kondisjon.

Når man skal trene til en bestemt konkurranse, gjelder det å trene opp formen gradvis. Man bør også trene i terreng som ligner på terrenget der løpet skal foregå. Dersom det skal løpes på asfalt, bør man trene på asfalt. Dersom det skal løpes et motbakkeløp, bør man trene på dette. Ideelt sett bør man trene i den aktuelle ruten der løpet går, slik at man er kjent med løypen og vet hvor det eventuelt kan bli problemer. Hvis man ikke har mulighet til å trene i løypen der konkurransen skal gå, bør man finne et område som ligner.

Mental trening er også viktig før en løpekonkurranse, for ofte er det på det mentale området mange sliter mest. De klarer ikke å presse seg selv og gi det ytterste selv når det gjør vondt. Dette kan man trene på gjennom å presse seg selv ekstra hardt mot slutten av hver treningsøkt. Hvis man tvinger seg selv til å løpe litt lenger enn man tror man orker, trener man opp den mentale styrken til å gjennomføre et løp.